Site icon Faragó Környezetvédelmi Kft.

Olajfogók

Olajfogók

Vállaljuk olajfogó berendezés karbantartását, tisztítását és a keletkező veszélyes hulladék elszállítását a hatályos jogszabályok alapján. Az olajfogó/iszapfogó műtárgy tisztításához minden szükséges eszközzel és előírt felszereléssel rendelkezünk.

Olajfogók

Parkolókban, autómosókban, szervizekben, ahol a csapadék–, vagy egyéb elfolyó vízzel olajos szennyeződés kerülhet a csatornába, élővízbe, (ez környezetszennyezést okozhat) olajfogó műtárgyat kell beépíteni. A berendezés típusának, méretének a kiválasztását az üzemelési körülmények ismeretében tervezési segédletek, szabványok alapján határozza meg a tervező.

Ha az olajfogó jól működik a rajta keresztül folyó vízből leválasztja az olajat és az ülepedő képes szilárd szennyeződéseket, biztosítja az előírt szerves oldószer extrakt és a lebegőanyag értéket. A berendezés zavartalan működéséhez a leválasztott olajat, és az olajos iszapot rendszeresen el kell távolítani, és mint veszélyes hulladék kell az elhelyezésükről gondoskodni.

A homok és olajleválasztó berendezést, ha jól méretezték és jól építették be, akkor kifogástalanul ellátja a feladatát mindaddig, amíg valamelyik leválasztó tere meg nem telik.Ha megtelt nem látja el a feladatát, úgy viselkedik, mintha ott sem lenne. Mind az olajat, mind az iszapot átengedi.

Hogy ez időben mikor következik be, rendszeres ellenőrzéssel megállapítható. Függ a befolyó víz mennyiségétől és az olaj, illetve a bemosódó ülepedő szennyezéstől. Gyakori probléma, hogy a helyesen megtervezett, beépített műtárgyra időközben egyre növekszik a ráfolyó vizek mennyisége (fejlesztések, termelésnövekedés, technológiamódosítás, stb.). Amennyiben a berendezés hidraulikailag még megfelelő, akkor a tisztítási ciklusok közötti eltelt időt kell csökkenteni.

A másik jellegzetes probléma, hogy a jól működő műtárgy tisztítása nem teljes körű, és/vagy elmarad a karbantartás. A berendezéseket az üzemi körülményektől függő gyakorisággal (pld. autómosóknál 3–4 havonta), de minimálisan évente egyszer, leürítés után célszerű kitisztítani, felülvizsgálni, karbantartani.

Amennyiben a műtárgyban a kiválasztott olaj, és/vagy iszap fölszaporodik a berendezés hatásfoka rohamosan csökken és rövid idő elteltével a működése leáll a beáramló szennyezet vizet nem képes megtisztítani, sőt az addig visszatartott tömény szennyeződés egy részét egy lökésszerű terhelés kimoshatja.

Megrendelés menete

Amennyiben szeretné szolgáltatásunkat megrendelni, kérem hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 (29) 576 230 telefonszámon munkanapokon 8:00 - 16:00 között vagy írjon nekünk az info@faragokv.hu címünkre.

Minőség és garancia

A legmodernebb gépjárművekkel, eszközökkel, jól képzett, kipróbált szakembereinkkel, az egyszerű feladatoktól a bonyolult szolgáltatásig állunk Megrendelőink szolgálatára. Munkáinkra minden esetben garanciát vállalunk.

Időpont egyeztetés

Cégünk terheltségétől függően akár 48 órán belül is kiérhetünk a helyszínre, illetve vészhelyzet esetén korábban is. Kérjük egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal pontosabb információkért.

Szeretne többet tudni?

Ha maradt megválaszolatlan kérdése vagy csak szeretné egy szakember véleményét kikérni, kérem hívja ügyfélszolgálatunkat és mi készséggel állunk rendelkezésére.

+36 (29) 576 230

Cégünk számára fontos az ügyfelek elégedettsége ezért profi, tapasztalt, magasan képzett szakemberekkel dolgozunk minőségi eszközökkel. Bármilyen kérdése van forduljon hozzánk bizalommal.

Olajfogók

image_f988e9f229041452f46d3f1b8dc1e1f9.md
Exit mobile version