Kamerás csatornavizsgálat

Speciális kialakítású kameráink lehetővé teszik, hogy a csatornarendszerek belsejét is megvizsgálhassuk. Ennek eredményeként feltárható a csatornarendszer aktuális állapota. Beszakadások, gyökér benövések, zsír lerakódások vagy egyéb szennyeződések/tárgyak által okozott dugulások láthatóvá vállnak, segítve ezzel a javítási munkákat.

A kamerás csatornavizsgálat során egy monitoron figyelhetjük meg a csatorna belsejét. Már a kamerázáskor megállapíthatóak a hibák. A vizsgálat során felvétel készül, amit a javítás előtt a kivitelezőknek is meg lehet mutatni. A pontos hiba meghatározás esetenként a javítási költségek csökkentését eredményezi, valamint a munkálatok hatékonyságát növeli.

csatorna

G-Drexl gyártmányú csatornavizsgáló kameránk alkalmas ø 50 mm-től egyenes szakaszon, és 90 ° könyök esetén ø 70 mm-től. Maximális bevilágíthatóság cső típustól függően max ø 400 mm-ig. Automatikus fényszabályozás. Nagy felbontású SONY CCD színes kamera-chip, CCD 80 TV vonalon, felbontás 752 x 582 automatikus fehér kiegyenlítéssel. A kamerával színes, éles kontrasztú felvételt tudunk készíteni, mely jól élvezhető köszönhetően a kamerakép automatikus vízszintbe állásának! Amennyiben egyértelműen ismerhető a vizsgált csatornaszakasz fekvése, a kamerába épített távolságmérő segítségével meghatározható a hiba helye. Abban az esetben ha nem ismert a csatorna útja, csőgörény végére szerelt rádió jeladó segítségével a földfelszín felett nyomon tudjuk követni azt. A fent említett kamerán kívül rendelkezünk kisebb keresztmetszetű kamerával és hordozható forró vizes csatornamosó géppel (WOMA-val). Ezzel lehetőség nyílik 40 mm átmérőjű csatornaszakaszok átmosására is, vagy épületen belüli munkavégzésre, ami szívó-mosó járművel nem megoldható.


HÍVJON ÉS KÉRJEN AJÁNLATOT!


 

A csatornakamerázás menete

Kamerázás előtt javasolt a csatornaszakasz vizes átmosása, hogy a csatorna belsejében lévő kisebb szennyeződések ne takarják el a képet és szabad útja legyen a kamerának. A kamerafej egy görgős szánon gurul a csatorna alján. A kamera saját fényforrással rendelkezik, ami a csővezeték belsejét tökéletesen megvilágítja, így jól látható a teljes keresztmetszet a monitoron. A kamera felvételét folyamatosan, a hordozható monitoron tudjuk figyelni. A problémákat azonnal láthatjuk, és meghatározhatjuk a javítás, hibaelhárítás helyét.


Vagy vegye fel a kapcsolatot velünk!